Timo Vesalainen, Kippari

Teinikäisenä purjehdus oli unelma. Muutamaa jollakokeilua lukuunottamatta se jäi silloin kirjatiedoksi.
Vanhempana hankin sitten Joe 17 veneen Näsijärven mökille. Seuraava vene oli Finn express 83, jolla seilattiin sitten jo merellä. Avioeron takia tästä piti luopua.
Hyvät kaverit saivat houkuteltua kilpagastiksi.
Aika nopeasti tajusin, että tätä haluan tehdä.
Course 2004:ssa tapasin Jonnan ja sitten hankimme Valpurin. Tämä on meidän molempien tärkein asia.
Asiat kiinnostavat niin kauan kun voi oppia uutta...

Försti, Johanna "Jonna" Vesalainen (o.s. Kärkkäinen)

Lapsena ei ollut vaihtoehtoja (en niitä kyllä kaivannutkaan). Perheessä oli vene ennen kuin synnyin, joten selvää oli, että kaikki kesät purjehdittiin.
Vanhemmat seilaa edelleenkin innokkaasti www.yachtiiris.net
Ensimmäinen "oma" vene oli tuossa kasvuympäristössä luonnollisesti optimistijolla. Ympäri Suomea ja vähän pidemmälläkin tuli kisoja kierrettyä. Kivaa oli, mutta varsinainen kilpailuvietti ei koskaan herännyt.
Olemassa se kuitenkin oli. Melkein vuosikymmen myöhemmin hankin Guy 22:n (s/y Tiwa). Nyt kaikki oli muuttunut. Kilpailuvietti oli yhtäkkiä käsittämätön. Tarkka ajo toi voiton heti ekasta startista, Kotkan yökisasta 1997.
Monet vuodet seilasin Kotkan lähivesiä. Mieli teki kauemmas. Course 2004 Kotkasta Turkuun tuntui sopivalta matkalta pikku veneelläni.
Matkan varrelta löytyi Timo. Loppukesäksi sain hänet mukaan Tiwaan, mutta heti seuraavana talvena alkoi puhe isommasta veneestä... ja keväällä sitten haettiin Valpuri kotiin.